De alkoof: wanneer je een camper liefhebber bent, dan weet je waarschijnlijk direct wat het is. Voor de mensen die het niet weten, een alkoof is een soort uitbouw boven de cabine. In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van een alkoof op je camper. Zo weet jij precies of je er één wilt op je volgende camper of dat je toch liever voor een (half)integraal camper gaat.

Voordeel: Meer slaapruimte 

Te beginnen met een voordeel van de alkoof en ook meteen waar hij voor bedoeld is: meer slaapruimte. Wanneer je met meer mensen gebruik wilt maken van de camper, dan is het handig om extra slaapruimte te hebben zonder dat je de hele tijd de zithoek om moet bouwen. Het bed in de alkoof kan eenvoudig naar beneden en naar boven worden geklapt, waardoor je het beddengoed ook gewoon kunt laten liggen. 

Voordeel: Meer opbergruimte

Ook als je geen extra slapers hebt, kan een alkoof erg handig zijn. Je kunt er namelijk ook veel spullen opbergen, die je niet direct nodig hebt. Zo staan de spullen niet in de weg en kun je er nog makkelijk bij ook. Wanneer je de alkoof overigens enkel als opbergplek wilt gebruiken, kun je ook kiezen voor een half integraal camper. Hierbij heb je wel de uitbouw op je camper, maar is er geen bed ingebouwd. In plaats daarvan zijn er bijvoorbeeld kastjes ingebouwd, waardoor je meer opbergruimte hebt. Een ander voordeel van een half integrale camper is dat je meer hoofdruimte hebt voorin de camper. 

Op zoek naar een camper met een praktische indeling, zodat jij sowieso al je spullen goed op kunt bergen en van alle gemakken voorzien bent? Een Adria camper occasion staat erom bekend een praktische indeling te hebben. 

Nadeel: De alkoof is een windvanger

De alkoof zorgt ervoor dat je camper aan de voorkant hoger wordt. Het is dan ook niet vreemd dat je camper hierdoor meer wind vangt. Het nadeel hiervan is dat je hierdoor automatisch meer brandstof gebruikt omdat je als het ware moeilijker tegen de wind in komt. Wanneer je voor een alkoof model camper kiest, is dit dan ook zeker iets wat je in gedachten moet houden. Misschien heb je de ruimte niet echt nodig. Dan ben je goedkoper uit met een integraal model of buscamper. Deze zijn veel meer gestroomlijnd, waardoor ze minder wind vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here