Er zijn verschillende soorten accu’s op de markt. Zoals normale, AGM en LiFePO4-accu’s. Het is niet makkelijk om een keuze te maken. Daarom hebben we besloten om je een handje te helpen met dit artikel. We gaan je vertellen wat precies een AGM-accu is en waarom deze accu’s zo populair zijn. Ook lees je in dit artikel welke voordelen deze accu’s hebben ten opzichte van andere accu’s. Tot slot geven we je ook onderhoud tips voor jouw AGM-accu, zodat deze zo lang mogelijk meegaat. En vergeet niet, bij ons vind je de beste AMG accu’s!

Hoe kies je de juiste AGM accu?

Er zijn veel verschillende soorten AGM accu’s op de markt. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste keuze te maken. Denk bij het kiezen van een accu altijd na over wat je precies wilt gebruiken voor welk apparaat of doeleinde. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel energie je nodig hebt. Dit staat meestal aangegeven in ampère-uren (Ah). Tot slot moet je ook rekening houden met de afmetingen en de prijs. Kies vervolgens een accu die aan alle bovenstaande criteria voldoet. Een goede keuze zou bijvoorbeeld een AMG accu zijn.

Waarom zijn AGM accu’s zo populair?

Op dit moment zijn AGM accu’s erg populair. Dit komt omdat deze accu’s veel voordelen hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Zo zijn ze onderhoudsvriendelijker, lichter en compact. Daarnaast zijn AGM-accu’s ook geschikt voor hoge temperaturen en zijn ze makkelijker te recyclen. Tot slot hebben deze accu’s ook een langere levensduur dan normale accu’s. Al met al zijn er dus genoeg redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een AGM-accu aan te schaffen in plaats van een normale accu.

Voordelen van AGM accu’s

Dat AGM accu’s veel voordelen hebben, is inmiddels wel duidelijk. Maar wat zijn die voordelen precies? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:
– Ze zijn onderhoudsvriendelijker dan normale accu’s. Dit komt omdat er geen vloeistof in deze accu’s zit.
– AGM-accu’s zijn lichter en compact. Dit maakt ze makkelijk te vervoeren en te gebruiken.
– Deze accu’s zijn geschikt voor hoge temperaturen. Dit betekent dat je ze bijvoorbeeld ook buiten kunt gebruiken.
– Ook zijn AGM-accu’s makkelijker te recyclen dan andere soorten accu’s.
– Tot slot hebben deze accu’s ook een langere levensduur dan normale accu’s. Dit komt doordat ze minder snel slijten.

Hoe maak je een AGM accu duurzamer?

Ben je van plan om een AGM-accu aan te schaffen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je deze accu zo lang mogelijk kunt gebruiken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je AGM-accu langer meegaat. We geven je hieronder graag wat tips:
– Zorg ervoor dat je de accu op een droge en schone plek bewaart. Dit voorkomt dat er vuil in de accu komt.
– Controleer regelmatig of de elektrolyten (zuur) bijgevuld moeten worden. Dit is namelijk nodig om de accu optimaal te laten werken.
– Gebruik de accu niet langer dan noodzakelijk. Wanneer je de accu langer gebruikt dan nodig is, slijt hij sneller.
– Laat de accu afkoelen voordat je hem oplaadt. Dit voorkomt dat de accu oververhit raakt en beschadigd kan raken.

Wat is het verschil tussen een normale en een AGM accu?

Wat is het verschil tussen een normale en een AGM accu? Dit is misschien wel de vraag die je hebt, voordat je besluit om over te stappen op een AGM-accu. Wij leggen het je hieronder uit:
– Een normale accu bevat vloeistof (zuur), terwijl een AGM-accu geen vloeistof bevat.
– Een normale accu is zwaarder en groter dan een AGM-accu.
– Een AGM-accu kan tegen hoge temperaturen, terwijl een normale accu dit niet kan.
– Tot slot is een AGM-accu makkelijker te recyclen dan een normale accu.

Onderhoud tips voor jouw AGM accu

In dit artikel hebben we je al tips gegeven voor het maken van een AGM accu duurzamer. Maar er is nog meer dat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw AGM-accu zo lang mogelijk meegaat. Wij geven je graag de volgende onderhoudstips:
– Zorg ervoor dat de elektrolyten (zuur) op peil zijn. Dit kan je controleren met een hydrometer of multimeter.
– Laad de accu regelmatig op, dit voorkomt dat de accu minder goed gaat werken.
– Controleer de accuspanning elke maand, dit geeft aan hoeveel stroom de accu nog kan leveren.
– Gebruik altijd een goede lader om jouw AGM-accu op te laden. Een oplaadpunt in een openbare ruimte is bijvoorbeeld niet ideaal.

Beperkingen van AGM accu’s

Als je gaat overstappen van een normale accu naar een AGM-accu, dan is het goed om te weten dat er ook beperkingen zijn. Zo kan een AGM-accu minder lang meegaan dan een normale accu. Dit komt doordat er geen vloeistof in deze accu’s zit en er dus geen reserve stroom is. Daarnaast zijn AGM-accu’s ook duurder in aanschaf dan normale accu’s. Tot slot moet je bij het gebruik van een AGM-accu wel extra opletten met temperaturen. Wanneer de temperatuur te hoog wordt, kan de levensduur van de accu verkort worden.

De beste merken AGM-accu’s

Het is natuurlijk belangrijk om een kwalitatief goede AGM-accu aan te schaffen. Wij hebben de beste merken AGM-accu’s voor je op een rij gezet, zodat je makkelijk en snel een keus kunt maken:
– Het merk Varta is een bekende producent van accu’s. Deze accu’s worden geproduceerd in Duitsland en staan bekend om hun hoge kwaliteit.
– Ook het merk Bosch is een bekende producent van accu’s. Deze AGM-accu’s zijn ontwikkeld voor veeleisend gebruik en zijn daarom extra duurzaam.
– Het merk Yuasa is een Japanse producent van accu’s en is één van de grootste producenten ter wereld. Yuasa staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoge kwaliteit producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here