Elektrische voertuigen worden steeds populairder en dat is niet zonder goede reden. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze zijn ook goedkoper in gebruik en onderhoud in vergelijking met andere auto’s. Als je overweegt een auto te leasen voor je bedrijf, is het dus zeker de moeite waard om een elektrische optie te overwegen. In deze blog bespreken we waarom elektrisch leasen een slimme keuze is voor de toekomst. 

Goed voor het milieu 

Een van de grootste voordelen van het leasen van een elektrische auto is de positieve impact die het heeft op het milieu. Elektrische voertuigen stoten veel minder slechte stoffen en broeikasgassen uit dan traditionele auto’s, waardoor de ecologische voetafdruk van je bedrijf wordt verkleind. Dit is een belangrijke overweging, vooral voor bedrijven die duurzaamheid en milieuvriendelijkheid willen bevorderen. Door je werknemers te laten rijden in elektrische auto’s, zorg je er ook nog eens voor dat je een reclame kan maken voor de milieubewuste stap van het bedrijf.  

Efficiënt in kosten 

Tijdens zakelijk leasen kiezen voor een elektrische auto kan op de lange termijn ook voordeliger zijn. De initiële kosten van een elektrische auto zijn misschien hoger dan die van benzine auto’s, maar de gebruikskosten zijn veel lager. Elektrische auto’s zijn energiezuiniger, wat betekent dat ze minder energie nodig hebben om dezelfde afstand af te leggen als een benzine auto. Bovendien hebben ze minder onderhoud nodig, wat op de lange termijn kan resulteren in lagere reparatie- en onderhoudskosten. 

Gemakkelijk opladen 

Een ander voordeel van het leasen van een elektrische auto voor je bedrijf is het gemak van opladen. Nu er in het hele land steeds meer laadstations worden geïnstalleerd, wordt het steeds makkelijker en handiger om een elektrische auto op te laden. Veel bedrijven installeren ook laadstations bij het kantoor, waardoor het voor werknemers gemakkelijker wordt om hun auto’s overdag op te laden. Op deze manier ben je dus niet meer afhankelijk van een schaars aanbod aan laadstations. Echter moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat opladen natuurlijk iets langer duurt dan tanken, maar als je hiermee milieubewust bezig bent, is dat het wel waard.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here