autoramen blinderen

Een bedrijfswagen leasen is een handige en kosteneffectieve manier om je bedrijf draaiende te houden zonder meteen een grote investering te moeten maken. Hoewel het leasen van een auto tal van voordelen met zich meebrengt, vereist het ook verantwoordelijkheid van de leasende partij zelf. Zo ben je namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto en moet je er voor zorgen dat de auto tijdens de lease periode in een goede staat blijft. Om je hierbij te helpen, zal dit artikel enkele tips bespreken om jouw zakelijke leaseauto goed te onderhouden.

 

Plan regelmatige onderhoudsbeurten in

Regelmatige onderhoudsbeurten zijn cruciaal voor de levensduur van je leaseauto. Bij de meeste leasecontracten zal je een door de fabrikant aanbevolen onderhoudsschema volgen, wat bestaat uit olieverversingen, het wisselen van banden en het inspecteren van de remmen. Zorg ervoor dat je deze onderhoudstaken bijhoudt en op tijd laat uitvoeren. Een goed onderhouden auto rijdt niet alleen efficiƫnter, maar minimaliseert ook het risico op dure reparaties.

 

Houd de auto schoon

Het schoonhouden van je leaseauto zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar beschermt ook de inruilwaarde. Vuil en roet kunnen na verloop van tijd de buitenkant van je auto aantasten, wat leidt tot krassen en lakschade. Regelmatig schoonmaken helpt niet alleen om het mooie uiterlijk van de auto te behouden, maar voorkomt ook dat roest en corrosie de kop opsteken. Zorg ervoor dat je zowel de buitenkant als de binnenkant van de auto regelmatig schoonmaakt en investeer in beschermende behandelingen zoals was of kit.

 

Rij verantwoord

Ook de manier waarop je met je leaseauto rijdt kan na verloop van tijd invloed hebben op de staat ervan. Agressief rijden, zoals hard remmen en gas geven, kan leiden tot overmatige slijtage van de onderdelen van de auto, wat kan leiden tot voortijdige defecten. Probeer verantwoord te rijden, volg de verkeersregels en vermijd abrupte manoeuvres die de systemen van de auto kunnen belasten. Voorzichtig rijden verkleint ook het risico op ongevallen, wat kostbaar kan zijn wat betreft reparaties en verzekeringspremies. Natuurlijk is het ook wel zo netjes bij zakelijk leasen dat je je auto op een goede manier gebruikt en onderhoudt. Op deze manier straal je namelijk ook naar je bedrijf uit dat je goed omgaat met de spullen die ze je geven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here