Net zoals elke auto in Nederland, moet je ook jouw bestelauto verzekeren. Als je jouw bestelauto goed wilt verzekeren, zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Soort dekkingsvorm

Qua dekkingsvorm heb je keuze uit WA-bestelautoverzekering, WA-Casco bestelauto verzekering en WA-beperkte Casco Bestelautoverzekering. Je bent verplicht om minimaal een WA-bestelautoverzekering te hebben. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor schade die je als bestuurder toebrengt aan een ander. Denk hierbij aan materiële schade aan de auto van een ander of vergoeding van letselschade die een ander als gevolg van ongeval door jouw toedoen oploopt. Bij deze verzekering ben je niet verzekerd voor de schade aan je eigen bestelauto. Het verschilt per verzekering waarvoor je precies verzekerd bent. Controleer dit daarom goed. Een WA-Casco bestelautoverzekering kan je het beste afsluiten als je bestelauto minder dan 5 jaar oud is. Je bent hierdoor erg uitgebreid verzekerd. Als je auto na een ongeluk total loss wordt verklaard worden bijvoorbeeld de kosten vergoed met een WA-casco verzekering. Meestal heb je ook een eigen risico bij deze soort verzekering. Een WA-Beperkte Casco dekking is meestal geschikt voor bestelauto’s tussen de 5 en 10 jaar oud. Je bent met deze dekkingsvorm onder andere verzekerd voor ruitschade, brandschade, aanrijding met loslopende dieren/wild en diefstal.

 

Aanvullende dekkingen

Naast de keuze uit verschillende soorten dekkingsvormen heb je ook keuze uit aanvullende dekkingen. Deze dekkingen vallen niet onder de normale dekkingsvormen. Je kunt jezelf onder andere aanvullend verzekeren voor pechhulp, schade aan gereedschappen en materialen in de bestelauto, letsel als gevolg van een ongeval en motorrijtuigenrechtsbijstand. Onderzoek welke aanvullende dekking van meerwaarde is voor jou. Rijd je veel kilometers als pakketbezorger? Dan mag de schadeverzekering voor inzittenden niet ontbreken. Ook een aanvullende dekking voor pechhulp kan dan wel nuttig zijn. Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans dat je een keer pech hebt.

 

Keuze qua verzekering

Er is een groot aanbod qua verzekeringen. Hoe kies je dan de juiste? Onderzoek het op 123bestelautoverzekering.nl. Op deze website vind je een groot aanbod aan bestelautoverzekeringen. Je kunt makkelijker de verzekeringen filteren op de diverse dekkingsvorm en aanvullende dekkingen. De website geeft je advies welke verzekeringen goed bij je passen. Bekijk de top 3 of top 5 zorgvuldig. Schrijf vervolgens de verschillende voor- en nadelen van de verzekering op. Zo kan je makkelijker een keuze maken tussen de verzekeringen. Je krijgt via deze website tot 80% korting op je bestelautoverzekering. Naast deze korting ontvang je mogelijk nog extra korting als je jouw privé auto ook verzekerd via de website.

Twijfel je nog welke verzekering je moet kiezen? Vind dan veel informatie en vergelijk de premie via https://123bestelautoverzekering.nl/. Zo kan je de beste verzekering kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here