Houd jij er ook zo van om lekker op vakantie te gaan? Heerlijk genieten van je vrijheid en gaan en staan waar je maar wilt. De camper maakt dat allemaal mogelijk. Ben je op zoek naar een nieuwe camper en wil je jouw oude exemplaar verkopen? Of heb je besloten de oceaan over te steken en daar je vakantie door te brengen? Dan is de camper een sta-in-de-weg geworden en wil je deze uiteraard verkopen. Wat de reden ook is waarom jij je camper verkopen wilt, in dit artikel geven we je enkele praktische tips die je kunnen helpen bij de verkoop van jouw camper.

De vraagprijs bepalen

Voordat je jouw camper op verschillende plaatsen aan gaat bieden, dien je na te denken over een reële vraagprijs. Een reële vraagprijs hangt helemaal samen met de leeftijd van je camper, de staat van het voertuig en het merk. Bekijk vergelijkbare modellen en hun vraagprijs om de juiste prijs te bepalen of vraag een expert om hulp. Ook zijn er online verschillende sites te vinden die jou kunnen helpen bij het vaststellen van een juiste vraagprijs. Het is verstandig om eventuele kosten die je gaat maken bij de verkoop, ook in de vraagprijs mee te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de advertentiekosten of de prijs die je kwijt bent aan een eventuele bemiddelaar.

Hoe ga je jouw camper aanbieden

Je kunt je camper online op verschillende verkoopplekken aanbieden. Marktplaats is een goed voorbeeld hiervan. Ook zijn er op Social Media verschillende groepen waar je jouw camper aan kunt bieden. Het voordeel hiervan is dat je direct de juiste doelgroep te pakken hebt. Een andere manier om jouw camper te verkopen, is via een bemiddelaar. Het voordeel van een camper verkopen via een bemiddelaar, is dat je er zelf geen werk van hebt. Daarnaast wordt je camper vaak sneller verkocht voor de juiste prijs. Een bemiddelaar heeft een groot netwerk en een bekende naam. De kans van het bereiken van de juiste koper is aanzienlijk groter. Daarnaast is verkoopbemiddeling in veel gevallen gratis. De bemiddelaar ontvangt bij verkoop enkel een deel van de winstpercentage.

De camper klaarmaken voor de verkoop

Je verkoopt je camper een stuk sneller, wanneer deze er representatief uitziet. Een nette, schone camper wordt eerder verkocht dan een vieze, vreemd geurend model. Zorg dan ook dat je hem van tevoren goed schoonmaakt, zowel van binnen als van buiten. Vergeet ook niet persoonlijke spullen uit de camper te halen. Een verkoper wil immers direct het gevoel hebben dat dit zijn nieuwe camper weleens zou kunnen zijn. En wanneer er nog kleding in de kasten ligt, zal dat gevoel minder snel komen. Bij het schoonmaken dien je ook de vieze geurtjes te verwijderen. Gaat jouw trouwe viervoeter regelmatig mee op reis? Dan zou er best wel eens een muffe hondenlucht kunnen hangen in je camper. Probeer de geur dan te neutraliseren met luchtverfrissers. Een frisse, schone camper verkoop je immers sneller!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here