Vrijwel iedereen droomt wel eens van een luxe jacht. Hoe bijzonder zou het zijn om te mogen varen in zo’n drijvend paleis! Toch is het maar voor heel weinig mensen weggelegd. De prijs voor het huren of kopen van een luxe jacht is immers torenhoog. Aan de andere kant krijg je daar wel heel veel moois voor terug. Misschien vraag je je af: hoe vind ik luxe jacht? Je leest het antwoord in dit artikel

Hoe vind je een luxe jacht? Ga de uitdaging aan

Het vinden van een luxe jacht is een reis op zich. Het kost tijd en moeite want je zult op een groot aantal kenmerken moeten letten. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp, de grootte, de voorzieningen, het entertainment gehalte en het onderhoud. Bovendien heeft iedereen verschillende wensen wanneer het gaat om het een luxe jacht. Zo wil jij er misschien wel mee varen naar de Bahama’s, terwijl iemand anders liever de andere kant op gaat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prijs van een luxe jacht. Ook dat is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de grootte en de hoeveelheid luxe aan de binnen en buitenkant. Gemiddeld ben je er 1 tot 2.5 miljoen per meter aan kwijt. En dat is nog een schijntje vergeleken met de prijzen van deze superjachten:

  • Eclipse: 1 miljard dollar
  • Azzam: 600 miljoen dollar
  • Topaz: 520 miljoen dollar
  • A: 390 miljoen dollar
  • Serene: 330 miljoen dollar

Grootte doet er bij een jacht wel degelijk toe

Van catamarans tot klassieke zeiljachten, superjachten en mega jachten die iedereen omver blazen van verbazing: boten zijn er in allerlei soorten en maten. Voor wie een superjacht wil kopen doet grootte er wel degelijk toe. Maar onthoud: hoe groter, hoe duurder. Megajachten bieden met gemak ruimte voor honderden gasten. Zo heeft de al eerder genoemde Azzam een lengte van 179.9 meter! Een stukje groter dan de Vava II, die met 96 meter ook niet bepaald een kleintje te noemen is. Superjachten hebben een iets kleinere omvang dan megajachten, maar zijn nog steeds uiterst royaal.

Ontwerp van jachten steeds ergonomischer

Het uiterlijk ontwerp van het schip is enorm verbeterd ten opzichte van vroeger. Zo is het ergonomische ontwerp veel beter dan een paar decennia geleden. Alles is tegenwoordig gericht op comfort en duurzaamheid. Het is belangrijk dat iemand zich thuis voelt op een megajacht, ook al is de omvang enorm. Zodoende wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteedt aan de kajuit. En ja, ook daar hangt een prijskaartje aan.

Waarom voldoende entertainment belangrijk

Varen op een jacht is geweldig, maar de verveling slaat toe bij gebrek aan entertainment. Vermaak moet op een luxe jacht van topniveau zijn. De mensen aan boord willen het beste van het beste. Denk aan meerdere zwembaden, restaurants, casino’s en uitgaansgelegenheden. Ook voor de jongste gasten is er vaak vermaak in de vorm van een speeltuin en/of animatie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over uitbreidingen, zoals duikuitrustingen en jetski’s. Bij deze manier van varen kan het allemaal. En het entertainment gehalte is zeker een factor om op te letten wanneer je op zoek bent naar een luxe jacht.

Ook op deze factoren moet je letten bij het zoeken naar een luxe jacht

Heb je inmiddels een beetje een beeld van wat het luxe jacht te bieden heeft? Dat is goed, maar je bent nog niet klaar. Let ook op de volgende belangrijke factoren:

  • De ligplaats: Waar ligt het jacht aangemeerd en wat zijn de kosten ervan?
  • De verzekering: Hoe is het jacht verzekerd, bijvoorbeeld bij eventuele schade? Dit is een belangrijk element om op te letten, want een goede verzekering scheelt je bij problemen een hoop geld
  • Brandstof: Hoeveel verbruikt het jacht?
  • Kosten om in te schrijven: Ook een belangrijk onderdeel, want hoe duur is het om het jacht in een bepaald land in te mogen schrijven?
  • De opslagruimte: Hoeveel ruimte om (extra) spullen is er om op te slaan op het jacht? Kun je er alles kwijt?

Tot slot: laat altijd een inspectie uitvoeren

Heb je bovengenoemde factoren goed in kaart gebracht? Dan ben je nog niet klaar. Huur altijd een expert in om een inspectie van het jacht uit te laten voeren. Deze specialist weet precies waar hij of zij op moet letten. Mogelijk ziet de inspecteur bepaalde gebreken die jou nog niet zijn opgevallen. Stel altijd een koopovereenkomst op met een tekst waarin staat dat je bij teveel gebreken van de koop van het jacht mag afzien.  Kortom: ga bij het zoeken naar een jacht nauwkeurig te werk en let op alles. Alleen dan boek je succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here