In de afgelopen jaren heeft de elektrische auto een flinke opmars gemaakt. Waar eerst voorzichtig getest werd met hybride auto’s, wordt nu steeds vaker de stap gezet naar een volledig elektrische auto. In dit segment is Tesla jarenlang koploper geweest met hun elektrische modellen, maar tegenwoordig hebben ook vele andere automerken de sprong gewaagd. Het is daardoor niet gek dat de vraag naar laadpalen hard is meegestegen. Steeds vaker zie je ze langs de weg bij tankstations of gewoon in de woonwijk. Inwoners kunnen vaak aanvragen bij de gemeente of ze een laadpaal in de wijk kunnen plaatsen. Als hier geen ruimte voor is, of als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je ook een eigen laadpaal aanschaffen. Om deze te laten plaatsen, heb je een laadpaal installateur nodig. Een gecertificeerd installateur heeft zich laten bijscholen om deze laadpalen te kunnen plaatsen. Je kunt installateurs op verschillende manieren met elkaar vergelijken.

Vergelijk de prijzen 

De prijs speelt natuurlijk een grote rol in het beslissingsproces. Als de ene installateur het dubbele vraagt in vergelijking tot de ander, is de keuze snel gemaakt. Let er wel op dat de prijs niet te goed is om waar te zijn. Dit kun je in de gaten houden door te kijken naar welke kosten er zijn opgenomen in de offerte. Sommige installateurs geven namelijk alleen de prijzen voor de materiaalkosten, maar ook de kosten voor het plaatsen en de tijd die de installateur kwijt is aan het plaatsen moeten worden meegenomen. Staan deze niet op de offerte? Dan komen er nog behoorlijk wat kosten bij. Ook de uitvoeringstermijn die van tevoren wordt vastgesteld kan verschillen. Als je elektrische auto over 4 weken geleverd wordt, is het fijn dat de laadpaal ook tegen die tijd is geïnstalleerd. Afhankelijk van de planning van de installateur, stelt deze een uitvoeringstermijn vast. Naast de prijs, is dit ook een belangrijke factor om mee te nemen in de beslissing.

Vergelijk het advies 

Daarnaast kan de ene installateur ook een ander advies uitbrengen over welke laadpaal hij/zij het meest geschikt vindt, dan de andere installateur. In de offerte wordt een advies opgenomen over welk type laadpaal en laadcapaciteit de installateur bij jouw huis vindt passen. Hier kan natuurlijk ook een prijsverschil in ontstaan. Elke installateur heeft zijn/haar merkvoorkeuren. Heb je zelf ook een voorkeur? Spreek dit dan uit naar de installateur en kijk of deze hierin meegaat. Neem de tijd om je beslissing te maken en weeg de opties tegen elkaar af. Uiteindelijk is het installeren van een laadpaal een uitgave die een lange tijd mee moet gaan en waarbij een weldoordachte keuze nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here