Een occasion auto, je hebt er vast wel eens van gehoord en misschien ben je zelf van plan er een te kopen? Een occasion auto is een tweedehands auto die te koop staat en waarvoor al eerder een kentekenbewijs is afgegeven aan een eerdere eigenaar. Maar welke wil je nou wil kopen, is vaak nog lastig.

Occasion dealers

Er zijn veel verschillende occasion dealers in Nederland, maar als voorbeeld zou ik even een dealer bij mij in de buurt willen aanhalen: Occasions Enschede. Deze Occasion dealer zit al meer dan 70 jaar in het vak met een ruim assortiment en demo’s die voor je klaar staan. Ze leveren dagelijks goeie kwaliteit occasion auto’s uit Duitsland.

Met hun vestiging in Nederland willen ze Nederlanders ook gebruik laten maken van de Duitse occasion auto’s. Dit heeft een groot voordeel: je hebt heel erg veel verschillende mogelijkheden, omdat de auto’s dagelijks uit Duitsland geleverd worden. Ze zeggen zelf ook: als je een auto wilt kopen, dan weet je zeker dat dat bij ons kan.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nou nodig voor het kopen van zo’n occasion auto?

  • Allereerst heb je natuurlijk een rijbewijs nodig en dat kun je regelen bij een rijschool in Enschede.
  • Als tweede heb je budget nodig om de auto aan te schaffen, je kunt natuurlijk niet daar aankomen en een auto meenemen zonder te betalen.
  • Een geldig legitimatiebewijs, het kenteken met worden overgeschreven op jouw naam. Na overschrijving ontvang je een vrijwaringsbewijs, dat je aan de verkoper geeft. Daarmee bewijs je dat de auto vanaf nu op jouw naam staat. Het kentekenbewijs krijg je later toegestuurd.
  • Een autoverzekering regelen. Mocht je een tweedehandsauto kopen als tweede auto, dan moet je goed belkijken of je verzekering nog bij de auto past.
  • In sommige wijken heb je een parkeervergunning nodig, kijk goed of je dat in jouw wijk ook nodig hebt.

Als je een occasion auto gaat kopen, wens ik je er veel plezier mee en hoop ik dat de tips geholpen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here