Inparkeren en dan vooral achteruit is een erg lastig gedeelte van autorijden. Veel mensen vinden dit het lastigst en dan vooral achteruit of fileparkeren vinden ze lastig. Verhalen van mensen die na hun rijexamen nooit meer hebben file geparkeerd zijn niet zo zeldzaam en vaak zijn het ook nog eens de krapste plekjes die over blijven.

Het handigste hulpmiddel

Gelukkig mag je tegenwoordig gewoon een beetje vals spelen zowel op het rijexamen als in het echte leven door een achteruitrijcamera inbouwen. Hiermee kan je makkelijk zien wat er achter je auto gebeurt en kan je naast dat je makkelijker je omgeving in de gaten kan houden ook beter zien waar de achterkant van je auto zich bevindt. Vaak staan er op het scherm waar de beelden op getoond worden ook allerlei lijnen welke aangeven hoe breed de auto is waarin je rijdt, zodat je makkelijk kan zien hoe ver je van de stoep af bent en zo dus kan voorkomen dat je tegen de stoeprand aan komt, wat je banden kan beschadigen.

Het aansluiten van de camera

Een draadloze achteruitrijcamera aansluiten kan op meerdere manieren gaan. Als de camera draadloos verbonden wordt met het scherm is het erg makkelijk. De camera moet achterop de auto worden geplaatst en kan verbonden worden met het scherm via een, tja hoe kan het ook anders, draadloze verbinding. Bij een bedrade installatie is het lastiger. Daarbij moet er tussen de camera en het scherm, tja toch wel enigszins verwacht, een draad lopen. Dit kan natuurlijk lastig weg te werken zijn in een auto en dit is dus net wat onhandiger, maar dit soort installaties zijn dan ook wel wat goedkoper. Hoewel de echte auto connaisseur snob misschien zal beweren dat een achteruitrijcamera valsspelen is, is het natuurlijk in de eerste plaats gewoon erg handig. Het draagt bij aan het comfort van je rijden en maakt het rijden ook nog een veiliger.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here