Achteruitrijcamera camper aanschaffen? Het is zeker wel een aanrader, helemaal als je denkt aan het formaat van een camper. Het is soms gewoon erg lastig om te kunnen zien wat er precies achter je gebeurt. Met een achteruitcamera ga je dus een stuk veiliger de weg op, maar ook minder stressvol. In dit artikel ga ik je uitleggen wat er allemaal mogelijk is, want het zal je vast niet verbazen dat er verschillende soorten achteruitrijcamera’s beschikbaar zijn.

Wat is er mogelijk?

Laten we beginnen met de dubbele achteruitrijcamera. Je wilt natuurlijk niet alleen zien wat er ver achter je gebeurt, maar ook wat er dichtbij gebeurt, dankzij de dubbele achteruitcamera kan dit. Door de camera te koppelen aan een monitor zie je in één oogopslag wat er ver en dichtbij gebeurt. De dubbele achteruitrijcamera is zo ingesteld dat hij herkent wanneer je achteruit gaat rijden, hij schakelt dan ook automatisch over naar de lens die op de bumper staat gericht.

Camera voor dode hoek en zijspiegel

Wanneer je echt het ultieme overzicht wilt hebben, kun je ook nog kiezen voor camera’s die de functie van de zijspiegels overneemt, en je meer zicht geven op de dode hoek. Wil je dit? Kies dan voor een quad systeem met zijcamera’s. Zo kun je beide zijkanten van de camper centraal in beeld brengen.

Achteruitrijcamera in remlicht

Een andere handige oplossing is het verwerken van de camera’s in de remlichten. Op die manier liggen de kabels ook direct binnen in de camper.

Draadloze achteruitrijcamera

Heb je geen zin om aan de slag te gaan met kabels? Dan is het misschien verstandig om te kiezen voor een draadloze achteruitcamera. Zonder gedoe met kabels zal het beeld zichtbaar zijn op de monitor.

Beste achteruitrijcamera

Wat de beste achteruitrijcamera voor jouw camper is, is lastig te zeggen. Natuurlijk zou ik zeggen een combinatie van een dubbele achteruitrijcamera en het quad systeem met zijcamera’s. Maar het advies is te vergelijken met rijden in een automaat of een schakelvoertuig. Sommige mensen willen gemak, en sommige mensen willen zelf de handelingen uitvoeren, omdat ze daar voldoening uithalen. Schaf dus de beste achteruitrijcamera voor jou aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here