Soms zeggen mensen wel eens dat het te ver gaat met de technologie en dat het gevaarlijk wordt voor de mens. En in sommige gevallen is dit ook wel waar, maar toch biedt de technologie ons veel nieuwe mogelijkheden waar we toch echt veel van profiteren. Bijvoorbeeld kun je rijden in je achteruitrijcamera mercedes sprinter.

Camera’s kunnen in een opzicht slecht zijn, omdat je de privacy van mensen ermee kunt schenden. Maar anderzijds zijn camera’s weer erg handig, omdat ze bijvoorbeeld de veiligheid van mensen kunnen verbeteren, denk aan camera’s in het verkeer, of op criminele hotspots. Of de technologie ons als mens schaad? Ja, maar ookal zijn er negatieve kanten aan dingen als camera’s en telefoons, hebben deze ook een compenserende positieve kant.

 

Wat profiteer je?

Je hebt dus wel degelijk baat bij het gebruiken van deze technologie. Een goed voorbeeld van iets wat de voortschrijding van de technologie mogelijk maakt is een achteruitrijcamera in de achterkant van je auto. Achteruitrijcamera’s zijn camera’s die meestal gestationeerd zijn in de achterkant van een auto. Deze zitten achterin zodat je tijdens het inparkeren mee kunt kijken, om zeker te weten dat je nergens tegenaan botst. Door de high tech technologie weet je precies wat er zich achter je bevindt. Zo loop je niet per ongeluk een ongeluk op, of rijd je geen deuk in jouw, of iemand anders zijn auto. Maar achteruitrijcamera’s hoeven niet per sé in de achterkant van de auto te zitten. Ze kunnen namelijk ook voorin of aan de zijkanten worden geplaatst. Dit gebeurt vaker als mensen een achteruitrijcamera vrachtwagen hebben. Doordat de bestuurders van een vrachtwagen slecht zicht hebben achter zich, is een achteruitrijcamera zeer behulpzaam zodat hij beter in de dode hoek kan kijken. Een achteruitrijcamera heeft dus eigenlijk alleen maar profijten en helemaal geen minpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here