Als je een motor hebt, dan is het belangrijk om een goed kettingslot te kopen om diefstal te voorkomen. Waarop moet je letten bij het kopen van een kettingslot voor mijn motor? Er zijn ontzettend veel sloten waaruit je kunt kiezen. Een kettingslot is belangrijk en kun je vastmaken aan een paal of hek. Zo voorkom je diefstal of vernieling van jouw motor. Hieronder staan een paar factoren waarop je moet letten bij het kopen van een kettingslot voor jou motor.

 • Lengte

Het is belangrijk om een ​​kettingslot te kiezen die lang genoeg is om je motor stevig vast te kunnen maken aan een object zoals een lichtmast of een hek. Meet de afstand tussen het object en het motorframe om de kettingslotlengte te bepalen die je nodig hebt.

 • Dikte

Hoe dikker de kettingschakels, hoe moeilijker het is om met een tang of zaag te zagen. Kies een kettingslot met dikke schakels van minimaal 10 mm dik.

 • Materiaal

De meeste kettingsloten zijn gemaakt van gehard staal. Dit materiaal is duurzaam en bestand tegen snijden en zagen. Kies een kettingslot van gehard staal met een hoge hardheid.

 • Gewicht

Zwaardere kettingsloten zijn vaak veiliger omdat het slot moeilijker te knippen of te breken is. Houd er echter rekening mee dat zware kettingsloten ook tijdens het rijden moeilijk te dragen kunnen zijn, overweeg daarom om een ​​lichtgewicht kettingslot aan te schaffen dat gemakkelijker te dragen is.

 • Slot

Het gebruikte type slot is ook belangrijk. Een goed kettingslot heeft een sluitmechanisme van hoge kwaliteit dat moeilijk te kraken is. Kies sloten die sterk zijn tegen boren en lockpicken.

 • Certificeringen

Het slot heeft verschillende certificeringen zoals ART, Sold Secure en Thatcham. Controleer of het kettingslot dat u overweegt een van deze certificeringen heeft. Dit geeft aan dat het slot is getest en voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen. Met deze factoren in gedachten kun je een kettingslot kiezen dat je motor voldoende beschermt tegen diefstal.

De bovenstaande factoren zijn dingen waarop je moet letten bij het kopen van een kettingslot voor jouw motor. Er zijn veel verschillende soorten sloten. Hieronder een aantal verschillende soorten sloten waaruit je kunt kiezen.

 1. Standaard kettingslot

Dit slot is gemaakt van gehard staal en heeft een standaard sluitmechanisme. Dit is een makkelijke en redelijk goedkope optie, maar biedt niet de hoogste veiligheid.

 1. Beugelslot met ketting

Dit kettingslot heeft een beugel met een U-vorm dat door de ketting gaat. Dit beugelslot biedt extra beveiliging tegen knippen en zagen.

 1. Alarm kettingslot

Dit kettingslot heeft een alarm dat afgaat wanneer het slot wordt aangeraakt met geweld. Door het alarm worden de dieven afgeschrikt en het waarschuwt jou als er een poging tot diefstal wordt gedaan.

 1. Schijfremslot met ketting

Dit kettingslot heeft een schrijfremslot erbij en wordt op de schijfrem van de motorfiets bevestigd. De ketting kan vervolgens worden vastgezet aan een object en dit biedt extra bescherming tegen diefstal.

 1. Ketting met geïntegreerd slot

Dit zijn kettingsloten met een slot geïntegreerd slot in de schakels van de ketting. Dit maakt het voor de dieven moeilijk om het slot open te breken.

Dit zijn verschillende soorten kettingsloten voor motoren. Zorg ervoor dat het een goede bescherming biedt en dat het slot aangepast is aan de grootte en het gewicht van de motor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here