Het kiezen van de juiste maat motorpak is cruciaal voor jouw veiligheid op de weg. Een goed passend pak biedt niet alleen bescherming tegen letsel bij een val, maar het zorgt ook voor comfort tijdens het rijden. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van het kiezen van de juiste maat motorkleding.

Meet jezelf op

Voordat je begint met het zoeken naar een motorpak, is het belangrijk om jezelf op te meten. Meet je borstomtrek, taille en heupen op en vergelijk deze maten met de maattabel van de fabrikant. Houd er rekening mee dat de maattabellen per merk kunnen verschillen, dus zorg ervoor dat je de maattabel van het merk dat je wilt kopen raadpleegt. Zo kunt u bijvoorbeeld bij een Dainese motorpak de maat per drie centimeter lichaamslengte selecteren. 

Pas verschillende maten

Nadat je jouw maten hebt opgemeten, is het tijd om verschillende maten te passen. Het is verstandig om verschillende maten te passen, aangezien niet elk merk dezelfde maatvoering hanteert. Het is ook belangrijk om de motorkleding te passen terwijl je zit, aangezien je in deze positie het grootste deel van de tijd op de motor zit.

Zorg voor een goede pasvorm

Een motorpak moet goed aansluiten op het lichaam zonder dat het te strak zit. Het pak moet voldoende bewegingsvrijheid bieden, zodat je comfortabel kunt bewegen op de motor. Als de motorkleding te strak zit, kan dit beperkingen opleggen tijdens het rijden. Een te groot pak kan ervoor zorgen dat de protectie niet op de juiste plaatsen zit en kan ook voor beperkingen zorgen tijdens het rijden.

Controleer de protectie

Een goed motorpak is voorzien van protectie op de juiste plaatsen. Controleer of de protectie op de juiste plaatsen zit en of deze niet verschuift tijdens het dragen van het pak. Als de protectie niet op de juiste plaatsen zit, kan dit de bescherming beïnvloeden.

Let op de lengte

Naast de breedte van het motorpak is ook de lengte van belang. De motorkleding moet voldoende lengte hebben zodat het niet omhoog kruipt tijdens het rijden. Een te kort motorpak kan ervoor zorgen dat de protectie niet op de juiste plaatsen zit en kan ook voor beperkingen zorgen tijdens het rijden.

De beste motorkleding voor jou?

Het kiezen van de juiste maat motorkleding is van groot belang voor jouw veiligheid op de weg. Het is belangrijk om jezelf op te meten en verschillende maten te passen om tot de juiste maat te komen. Zorg ervoor dat het motorpak goed aansluit op het lichaam en voldoende bewegingsvrijheid biedt. Controleer de protectie op de juiste plaatsen en let op de lengte van het pak. Door deze aspecten in acht te nemen, zul je de juiste maat vinden die niet alleen voor bescherming zorgt, maar ook comfortabel is tijdens het rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here